Galatasaray maça iyi başlasa da sezona iyi başlayamadı.Maçın başında skoru getirecek pozisyonları üretse de topu içeriye atamayı başaramadı.Kaçırılan penaltı gol olsaydı skor farklı olurdu gibi klasik söylemlere kısmen katılsam da genel performans maç içinde galibiyet ışığını hiç vermedi.
Hazırlık maçlarında gözlemlenen sıkıntıların aynısını ve hatta daha şiddetlisini bu maçta da izledik. Savunmanın merkezindeki MARCAO ve LUYINDAMA'nın geçen sezon istatistiklerinin çok altında olduklarını biliyorduk ama bunlara katılan en az 6/7 oyuncuyu da bir çırpıda sayabiliriz. Şunu unutmamak lazım bu oyuncuların gerçek performans ve yetenek sınırlarının bu olmadığını tüm futbol severler biliyor. Bu nedenle de Galatasaray'lı taraftarların enseyi karartmak adına acele etmemelerini tavsiye ederim. Unutmayalım ki bu oyuncuların birçoğunun geçen sezon kaldırılan kupaların hepsinin kulpunda parmak izleri var.
Evet formsuzlar,evet coşkuları eksik,evet çok pas hatası yaptılar ama toparlanır ve üst limitlere çekilir performansları ile Galatasaray'ın bu yarışın kazananı olma ihtimali çok yüksek. NZONZI'nin kadroya dahil edilmesi, FALCAO'nun transferinin % 99 bittiğinin Sayın Albayrak tarafından açıklanması sis bulutlarını çabuk dağıtacaktır. SERİ ve NZONZI birlikteliği sadece ofansif oyun hakimiyetini değil savunmanın zafiyetini de tedavi edecektir.FALCAO'nun da topu içeri atma konusundaki mahareti ve skora katkısı ile işler çözüme çabuk ulaşacaktır.
Tüm bunlara rağmen sabır ve zaman Galatasaray'lı teknik heyet ve oyuncuların taraftarlardan bu dönemdeki en önemli istekleri olacaktır. Unutmayalım ki en iyi güreşçi zamandır ve hep kazanır.
Galatasaray'da bu maç öncesi bilinen savunma zaafiyetleri bu maçta da tekrar gözlemlenince bu hatta transferi mutlak kılacaktır.MARCAO ve LUYINDAMA mutlaka toparlayıp istenilen seviyeye gelecektir ama bu ikilinin alternatifi AHMET ve OZORNWAFOR olarak devam ettiği sürece Galatasaray için asla sorunsuz bir savunma kurgusundan bahsedemeyiz.
Bu maç özelinde sadece savunmaya odaklanırsak hata yaparız. Sahada DİAGNE gerek topla gerekse takım arkadaşları ile olan ilişkilerine baktığımızda asosyal oyuncu profili çizmeye devam ediyor. Ne kadar zarar,ne kadar kar edilir bilemem ama DİAGNE'nin mutlaka takım ile ilişkisi en kısa zamanda kesilmeli.Belhanda mutlaka vites büyütmeli,Emre kendisini ilk 11 oyuncusu yapacak oyun aksiyonlarını mutlaka sahaya dökmeli ve Feghoulı en kısa zamanda sahalara dönmeli. Çünkü eksikliği ağır hissedildi.