Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Kazancı Holding, bu kez ticari başarılarıyla değil, şirket içindeki büyük bir aile kriziyle gündeme geldi. Holdingin hissedarlarından Mehmet Kazancı, kardeşi ve Türkiye'nin en zengin ikinci insanı olan Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cemil Kazancı'yı, babalarının hisselerine usulsüzce el koymakla suçlayarak kamuoyundan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Gerilimin büyümesi üzerine holding binasına polis ekipleri çağrıldı.

Aksa Enerji, Aksa Elektrik ve Aksa Doğalgaz gibi dev markaları bünyesinde barındıran Kazancı Holding, son genel kurulda yaşanan tartışmayla sarsıldı. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Kazancı ile Şaban Cemil Kazancı arasında hisse devirleri ve şirket yönetimi üzerine çıkan anlaşmazlık, kısa sürede büyüyerek polis müdahalesine neden oldu.

HES Kablo satışa çıkıyor ihale 1 Temmuz'da
HES Kablo satışa çıkıyor ihale 1 Temmuz'da
İçeriği Görüntüle

"ŞİRKET SAHTE DEVRALINAN HİSSELERLE YÖNETİLİYOR" İDDİASI

Genel kurul sonrası sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Mehmet Kazancı, kardeşine yönelik ciddi suçlamalarda bulundu. Kazancı, Alzheimer hastası olan babalarından izinsiz şekilde hisse devri yapıldığını öne sürerek, "Bana sadece laf olsun diye bir miktar ödeme teklif ediliyor. Oysa şirketin büyük kısmı sahte devralınan hisselerle yönetiliyor" ifadelerini kullandı. Bu durumun büyük bir dolandırıcılık olduğunu iddia eden Mehmet Kazancı, holdingdeki haklarını sonuna kadar savunacağını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Mehmet Kazancı, yaptığı açıklamada kardeşinin kendisine "Mahkemelere gitsen de kazanamazsın, hepsini satın alacağım" dediğini iddia etti. Yaşadığı bu sürecin kamuoyuna açık hale gelmesini istediğini belirten Kazancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslendi:

"Bu mücadeleyi yıllarca içimde verdim ama artık halkın bilmesini istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bu meseleye el atarsa çok memnun olurum. Bu sadece bir şirket kavgası değil, büyük bir adaletsizliktir."

Mehmet Kazancı, yapılan hisse devrinin sahte olduğunu ve bu işlemde imzası bulunan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Kazancı Holding'den ve Şaban Cemil Kazancı'dan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Holdingdeki bu aile krizinin nasıl bir sonuca ulaşacağı merakla bekleniyor.