Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla DEM Parti Genel Merkezi’ne bayramlaşma ziyaretinde bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Genel Başkan Başdanışmanı Esma Özdaşlı ve MYK Üyesi Şahin Kartal’dan oluşan heyet, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Mersin Milletvekili Ali Bozan ve PM Üyesi Zeyno Bayramoğlu tarafından karşılandı.

Ziyarette taraflar karşılıklı bayram tebriklerini iletirken, Nevruz Bayramı dolayısıyla da mesajlar paylaşıldı. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, hem Ramazan Bayramı’nı hem de Nevruz’u kutladığını belirterek, bölgeye barış gelmesi temennisini dile getirdi.

NEVROZ VE BARIŞ MESAJLARI

Türkdoğan, DEM Parti olarak “Barış ve Demokratik Toplum” sürecine ilişkin somut yasal adımların atılması beklentisini ifade etti. Meclis komisyon raporunun ilgili bölümlerinde yer alan tespitlerin yasalaşmasını beklediklerini belirten Türkdoğan, sürecin önemli aktörlerinden biri olarak Abdullah Öcalan’ın rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Atama kararları Resmi Gazete’de
Atama kararları Resmi Gazete’de
İçeriği Görüntüle

Türkdoğan ayrıca, Nevruz dolayısıyla verilecek mesajların önemine değinerek, siyasi tutukluların durumuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere bazı isimlerin serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Türkdoğan, Gezi davası kapsamında yargılanan isimler ve Ekrem İmamoğlu dahil bazı belediye başkanlarının tutuksuz yargılanabileceğini dile getirdi.

MHP’DEN “BİRLİK VE BERABERLİK” VURGUSU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, misafirperverliklerinden dolayı DEM Parti heyetine teşekkür ederek bayram ve Nevruz kutlamasında bulundu.

Durmaz, Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, MHP Genel Başkanı’nın “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin mesajlarına dikkat çekti. Açıklamasında, toplumsal birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Durmaz, Türk ve Kürt toplumları arasındaki bağların güçlenerek devam ettiğini ifade etti.

Türkiye’de farklı kesimler arasında milyonlarca evlilik bulunduğunu dile getiren Durmaz, bu durumun toplumsal birlikteliğin güçlü bir göstergesi olduğunu belirtti. Durmaz, “Biz biriz, beraberiz, bir aileyiz” ifadesini kullandı.

MECLİS GÜNDEMİNE DÜZENLEME SİNYALİ

Durmaz, Meclis’te oluşturulan komisyonun hazırladığı rapora da değinerek, bayram sonrasında bazı düzenlemelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelebileceğini söyledi.

Ziyarette, tarafların karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu ve bayramlaşma programının iyi dileklerle sona erdiği bildirildi.