Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 1 Temmuz 2025 tarihinde saat 11.47'de Marmara Denizi'nde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, depremin büyüklüğünün 3.9 (Mw), merkez üssünün ise Bursa'nın Gemlik ilçesi olduğu belirtildi.
DERİNLİK 9.82 KİLOMETRE OLARAK AÇIKLANDI
AFAD verilerine göre, deprem yerin 9.82 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin 40.48361 N enlem ve 29.22083 E boylam koordinatlarında meydana geldiği bildirildi.
PANİĞE NEDEN OLDU, OLUMSUZ DURUM YOK
Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntı, başta Bursa, İstanbul ve Kocaeli olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Ancak AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada, şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar bildirimi alınmadığı duyuruldu.
Depremin ardından yetkililer sahada incelemelerine devam ederken, gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.