Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025 tarihinde meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan adli soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Otelin sahibi olan Halit Ergül’ün eşi Emine Murtezaoğlu Ergül ile kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, İstanbul’da gözaltına alındı. Üç ismin Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerinin alınması için Bolu’ya götürüldüğü belirtildi.

Gözaltı işlemlerinin ardından, aile üyelerinin adli süreç çerçevesinde sorgulanacakları bildirildi. Soruşturma kapsamında olayın sorumlularının tespiti için geniş kapsamlı bir inceleme yürütülüyor.

RUHSAT MÜDÜRÜ HAKKINDA DA GÖZALTI KARARI

Soruşturmanın devamında Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yeliz Erdoğan hakkında da gözaltı kararı verildi. Kararın, olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından alındığı açıklandı.

Rasim Ozan Kütahyalı adli kontrolle serbest Rasim Ozan Kütahyalı adli kontrolle serbest

Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Yeliz Erdoğan, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilecek. Erdoğan’ın görevde bulunduğu dönemde otelin denetim ve ruhsat süreçlerindeki sorumluluğuna ilişkin değerlendirmelerin raporda yer aldığı belirtildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında oluşturulan bilirkişi heyetinin yangına ilişkin teknik incelemeleri tamamlandı. Raporda, oteldeki yangın güvenliği önlemleri, elektrik tesisatı durumu ve acil tahliye planları gibi konuların detaylı biçimde ele alındığı öğrenildi.

Raporun savcılığa sunulmasının ardından sorumluluğu bulunduğu iddia edilen kamu görevlileri ve özel şahıslar hakkında gözaltı kararları alınmaya başlandı. Bu kapsamda, otel sahibi ailesinin yanı sıra ilgili kamu kurumlarında görev yapan yetkililerin de ifadeleri alınacak.

ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Hayatını kaybeden 78 kişinin aileleri ve kamuoyu tarafından yakından takip edilen olayla ilgili olarak Bolu’da adli süreç titizlikle yürütülüyor. Başsavcılık, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü ve delillere dayalı olarak işlem yapıldığını açıkladı.