Adalet ve İçişleri bakanlıklarının koordinasyonunda, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) mahrem yapılanmasına yönelik Türkiye genelinde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarının yürüttüğü ortak çalışmalar kapsamında, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 968 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Örgütün mahrem yapılanmasının ortaya çıkarılması ve bağlantılı unsurlarının çökertilmesi amacıyla düzenlenen operasyonun ayrıntıları, Adalet Bakanı Akın Gürlek tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Gürlek, FETÖ ile mücadelenin ilk günkü kararlılık ve hassasiyetle devam ettiğini belirterek, devletin bekasına ve milletin iradesine yönelik girişimlere izin verilmeyeceğini ifade etti.
OPERASYON 81 İLDE EŞ ZAMANLI BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Gürlek, operasyonun 81 ildeki cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarının müşterek çalışmaları sonucunda başlatıldığını bildirdi. Gürlek, örgütün mahrem yapılanmasının deşifre edilmesini ve örgütle bağlantılı unsurların çökertilmesini amaçlayan çalışmalar kapsamında 968 şüphelinin hedef alındığını kaydetti.
Operasyonun ülke genelinde eş zamanlı yürütüldüğünü aktaran Gürlek, soruşturmaların ilgili başsavcılıklar tarafından sürdürüldüğünü belirtti. Emniyet ve Jandarma birimlerinin koordineli şekilde görev aldığı operasyon kapsamında şüphelilerin örgüt içerisindeki faaliyetleri ve bağlantılarının incelendiği bildirildi.
GÜRLEK’TEN “BÜYÜK ARINMA SEFERBERLİĞİ” AÇIKLAMASI
Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyonu “büyük arınma seferberliği” olarak nitelendirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye teşekkür etti. FETÖ/PDY’ye karşı yürütülen mücadelenin kesintisiz şekilde devam ettiğini vurgulayan Gürlek, devletin kurumlarının örgüt yapılanmalarına karşı ortak hareket ettiğini ifade etti.
Gürlek, açıklamasında, “Milletimizin iradesine ve devletimizin bekasına kasteden ihanet şebekesi FETÖ/PDY’ye karşı mücadelemiz ilk günkü kararlılık ve hassasiyetle devam etmektedir. Bu sabah, 81 ilimizde Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımızın yürüttüğü müşterek çalışmalar neticesinde, örgütün mahrem yapılanmasının deşifre edilmesi ve bağlantılı unsurlarının çökertilmesine yönelik 968 şüpheliyi kapsayan geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.
“HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNE İZİN VERİLMEYECEK”
Hukuk düzenine ve milli iradeye yönelik girişimlere karşı mücadele mesajı veren Gürlek, hiçbir vesayet odağının veya terör örgütünün devletin bekasına ve milletin iradesine kastetmesine izin verilmeyeceğini bildirdi. Gürlek, operasyonların hukuk çerçevesinde ve ilgili kurumların koordinasyonunda sürdürüldüğünü belirtti.
Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Gürlek, devlet kurumlarının terör örgütleriyle mücadelede kararlı şekilde çalışmaya devam edeceğini kaydetti. Gürlek, milli iradenin korunması ve kamu düzeninin sürdürülmesi amacıyla gerekli adımların atılacağını ifade etti.
15 TEMMUZ’UN 10. YILINA VURGU
Adalet Bakanı Gürlek, açıklamasında 15 Temmuz darbe girişiminin 10. yılına da değindi. Vatan, bayrak ve demokrasi uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmetle anan Gürlek, gazilere minnetlerini sundu.
Şehitlerin emanetine, gazilerin fedakârlığına ve milletin istiklal iradesine sonuna kadar sahip çıkılacağını belirten Gürlek, 15 Temmuz’un unutulmadığını vurguladı. FETÖ/PDY ile mücadelenin milli iradenin korunması temelinde sürdürüleceğini ifade eden Gürlek, devletin bütün kurumlarının çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.




