İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alınması sonrasında kamuoyunda geniş yankı oluştu. Soruşturma kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da şüpheliler arasında yer aldığı bilgisi paylaşıldı. Gözaltı kararlarının ardından sürece ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi.

“AKLA ZİYAN İFTİRALAR ATILIYOR”

Açıklamasında siyasi ve ideolojik değerlendirmelere tepki gösteren Altun, bazı çevrelerin sürece dair değerlendirmelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik gerçek dışı iddialarda bulunduğunu ifade etti. Altun, şu sözlerle kamuoyuna seslendi:

“Başlatılan soruşturmanın içeriğine ve detaylarına hakim olmaksızın yapılan siyasi ve ideolojik değerlendirmeler arasında Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik akla ziyan iftiralar atıldığına da şahit olmaktayız.”

“YARGIYA SAYGI ŞARTTIR”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, açıklamasında yargı sürecine müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Tüm tarafların yargı kararlarına saygı duyması gerektiğini belirten Altun, şu ifadeleri kullandı:

“Bağımsız yargının vereceği her türlü kararın tüm kesimlerce saygıyla karşılanması gerektiği düşüncemizi yineliyoruz.”

“SORUŞTURMALARIN SELAMETİNE HALEL GETİRME ÇABASI VAR”

Açıklamanın devamında, bazı siyasi çevrelerin yürütülen soruşturmaları etkilemeye çalıştığına dair ifadeler yer aldı. Altun, bu durumu şu cümlelerle dile getirdi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir dizi soruşturma kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ve diğer şüphelilerin gözaltına alınması kararı sonrası, başta ana muhalefet partisi yöneticileri olmak üzere birtakım mahfillerin siyasi ve ideolojik saiklerle soruşturmaların selametine halel getirme çabası içerisinde olduğunu görmekteyiz.”

“İDEOLOJİK İFTİRA KAMPANYALARINA KARŞI DURACAĞIZ”

Altun, yürütülen açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef alındığını belirterek, bu tür kampanyalara karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti. Açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Yetkisini Türk Milleti adına kullanan yargı organlarımızın bağımsızlığına yönelik yıpratma amacı taşıdığı gibi Sayın Cumhurbaşkanımızı da töhmet altında bırakmayı amaçlayan bu tip çabaların karşısında dimdik durmayı ve bu ideolojik iftira kampanyalarına karşı Cumhurbaşkanımızın hukukunu korumayı sürdüreceğiz.”

“DEZENFORMASYONLA MÜCADELE DEVAM EDECEK”

İletişim Başkanı Altun, açıklamasının son bölümünde dezenformasyonla mücadele vurgusu yaptı. Vatandaşlara güvenilir kaynaklara yönelmeleri yönünde çağrıda bulunarak şunları söyledi:

İstanbullu'nun parası depreme değil kişisel ikballere harcandı İstanbullu'nun parası depreme değil kişisel ikballere harcandı

“İletişim Başkanlığı olarak dezenformasyonla mücadelemizi sürdüreceğimizi hatırlatmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın da teyit edilmemiş ve şüpheli içeriklere dikkatle yaklaşarak bu mücadeleye destek olmalarını, her zaman olduğu gibi resmi kurum ve yetkililerin açıklamalarına itibar etmelerini önemle rica ediyoruz.”