İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Asya Yayıncılar Birliği Grup Toplantısı ve Küresel Haber Forumu kapsamında yaptığı konuşmada, Gazze'de yaşanan sivil kayıplara ve İsrail’in saldırılarına dikkat çekti. Altun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, şahit olduğumuz dehşeti ifade etmekte zorlandığımız, kelimelerin dahi yara bere içinde kaldığı bir Filistin var. İsrail hükümetinin Filistin topraklarında mazlum ve masum halka yönelik uyguladığı hudutsuz katliam, bedeli ne olursa olsun en yüksek perdeden haykırılması gereken bir hakikattir.”

Altun, Filistin halkının maruz kaldığı zulmün, askeri ve teknolojik imkanların yoğun biçimde kullanılmasıyla birlikte soykırım niteliğine ulaştığını vurguladı.

“YAPAY ZEKA DESTEKLİ SOYKIRIM” İFADESİNE ATIF

Altun konuşmasında, yakın dönemde yaşanan bir örneğe de değinerek, küresel bir teknoloji şirketinde çalışan bir yazılım mühendisinin, İsrail’in yapay zekâ teknolojisini katliam amacıyla kullandığını ifşa etmesi üzerine işten çıkarıldığını hatırlattı. Altun bu durumu şu sözlerle anlattı:

“O mühendis, İsrail’in işlediği insanlık suçunu ‘tarihteki ilk yapay zekâ destekli soykırım’ olarak tanımladı.”

“İSRAİL İNSANLIĞI KATLEDİYOR”

İsrail'in saldırılarının yeniden arttığını belirten Altun, kısa süre önce Cenin kentini ziyaret eden Türk diplomatların bulunduğu bir gruba ateş açıldığını aktardı. Bu olayı, İsrail'in hukuksuz tutumunun ve sistematik zorbalığının bir göstergesi olarak tanımladı.

“GAZZE’DE GAZETECİLER HAKİKAT NÖBETİ TUTUYOR”

Altun, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazetecilere özel bir bölüm ayırdı. TRT Arabi muhabiri Rubai Halit, kameraman Sami Şahada ve Anadolu Ajansı kameramanı Said Ebu Nebhan’ın yaşadıklarını anımsattı. Altun, Gazze’de görev yapan gazetecilerin canları pahasına dünyaya hakikati ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

'Silah bırakma' töreninin detayları netleşti, canlı yayın yok
'Silah bırakma' töreninin detayları netleşti, canlı yayın yok
İçeriği Görüntüle

“Gazeteciler, Gazze’den dünyaya bir iletişim koridoru açtı. Bu koridoru, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, hakikatin duyulması için yaşattılar.”

“TÜRKİYE FİLİSTİN’İN GÜR SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Altun, Türkiye’nin Filistin politikasının kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman ve zeminde Filistin’in gür sesi olmuş, olmaya da devam etmektedir.”

Birleşmiş Milletler kürsüsünden yapılan çağrılara, İsrail ile ticaretin durdurulması ve Uluslararası Adalet Divanı’ndaki sürece müdahil olunması gibi adımlar eşlik etti.

“HEDEFİMİZ DAHA ADİL BİR KÜRESEL SİSTEM”

Altun, Türkiye’nin bu çabalarının yalnızca Filistin ile sınırlı olmadığını, daha adil bir küresel sistem inşa etmek için sürdürüldüğünü vurguladı. Türkiye'nin diplomatik gücüne dikkat çeken Altun, barış girişimleriyle uluslararası medya kuruluşlarının gözünü İstanbul’a çevirdiğini söyledi:

“Türkiye, aynı haftada birden fazla barış masasının kurulduğu bir diplomasi ve barış merkezi haline gelmiştir.”

Altun konuşmasını, Gazze’de hayatını kaybeden gazetecilere rahmet dileyerek tamamladı.