CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı televizyon programında CHP’ye yönelik tartışmalar ve parti içi süreçlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Nasuh Mahruki tutuklandı
Nasuh Mahruki tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Programda bazı televizyon yorumcuları ve eski CHP’liler hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, gazeteci Sinan Burhan’a yönelik kullandığı ifadelerle dikkat çekti.

Özel, CHP’de siyaset yapmış bazı isimlerin daha sonra farklı televizyon kanallarında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunduğunu söyledi.

SİNAN BURHAN HAKKINDAKİ SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

Özgür Özel, konuşmasında Sinan Burhan hakkında sert ifadeler kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanacağı yönünde önceden açıklamalar yapıldığını öne süren Özel, “Bir tarafta Sinan Burhan. Ben ona ne diyeyim? Ekrem Başkan tutuklanmadan önce elinde bir partinin genel başkan yardımcısından gelen bilgiye göre Ekrem Başkan tutuklanacak diye 10 gün önceden söyleyen adama ne diyeyim? Mikroba neden hastalık yapıyorsun diye sorulur mu?” dedi.

“PARTİYİ TARTIŞTIRANLAR VAR”

Özel, aynı televizyon programlarında yer alan bazı isimlerin de sürekli CHP’yi tartışma konusu yaptığını söyledi.

Partiden ihraç edilen bazı kişilerin CHP kimliğiyle ekranlara çıktığını belirten Özel, bu isimlerin gün boyu partiye yönelik değerlendirmeler yaptığını ifade etti.

SİNAN BURHAN’DAN TEPKİ

Sinan Burhan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Özgür Özel’in sözlerine tepki gösterdi.

Bir ana muhalefet liderinin bu ifadeleri kullanmasını doğru bulmadığını belirten Burhan, siyasetin eleştiri alanı olduğunu ancak hakaret dili kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Burhan, “Fikirle mücadele edemeyenler hakarete sarılır” ifadelerini kullanarak Özgür Özel’in açıklamalarını kınadığını açıkladı.