Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti), Ramazan Bayramı çerçevesinde karşılıklı olarak bayram ziyaretleri gerçekleştirdi. Bu buluşmalar, iki parti arasında yapılan ilk bayramlaşma olarak dikkat çekti. Ziyaretler kapsamında hem MHP Genel Merkezi hem de DEM Parti Genel Merkezi bayramlaşmalara ev sahipliği yaptı.
İlk ziyaret MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Ziyarette DEM Parti heyeti adına Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan açıklamalarda bulundu. Doğan, Türkiye'nin içinde bulunduğu sürecin kıymetli bir barış arayışı barındırdığını belirterek, “Antidemokratik uygulamalar sürüyor. Kıymetli bir barış arayışı var. Türkiye bu yüzyılı kaçırmamalı, heba etmemeli. Türkiye’nin daha demokratik, daha adil bir ülke olması için riskleri de bertaraf etmek gerekiyor. Bunlar aynı zamanda riskli zamanlar. O yüzden sizin burada ortaya koyacağınız parti olarak, iktidar bloku olarak kararlı iradenin büyük bir anlamı ve değeri var. Artık sözler söylendi, ötelenemez sözler söylendi. Geciktirilmeden sözlerin yerine getirilmesi gerekli” ifadelerini kullandı.
“NİYETİMİZ HALİS”
DEM Parti heyetinin ziyaretine karşılık olarak konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, sürecin zorluklarına dikkat çekerek, sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Topçu, “Büyük bir topluma hitap ediyorsunuz. Hiçbir şey kolay olmuyor. İnsanları ikna etmek, uygulamayı başlatabilmek kolay değil. Başlamak önemli ama ikna etmek de lazım. Hiç kolay değil. Süreci acele etmemek lazım. Sayın Devlet Bahçeli, bir siyasi lider olmanın ötesinde bilge insan olarak dünya tarihine damgasını vuran açıklamalarla sizlerin de katkısıyla inşallah çok güzel sonuçlar göreceğiz. Niyetimiz halis” dedi.
MHP: “YELPAZEYİ GENİŞLETTİK”
İki parti arasındaki ikinci bayramlaşma DEM Parti Genel Merkezi’nde yapıldı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman başkanlığındaki heyet, DEM Parti yöneticileriyle bayramlaştı. Karşılamada DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Türkdoğan ve Yüksel Mutlu ile Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan yer aldı.
MHP’li Büyükataman, yapılan ziyareti değerlendirerek, “Bugün bayram, dostluğun, kardeşliğin hakim olduğu bir gün. MHP olarak bu bayramda sayın Genel Başkanımızın takdir ve tasarruflarıyla yelpazeyi oldukça genişlettik” açıklamasında bulundu.
DEM PARTİ: “TUTUKLU SİYASETÇİLER AİLELERİYLE OLMALIYDI”
Ziyaret sırasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, cezaevinde bulunan parti mensuplarını hatırlattı. Mutlu, “Bu bayramda en büyük arzumuz tutuklu siyasetçilerimizin, arkadaşlarımızın, belediye eş başkanlarımızın, tutuklanan herkesin bayramı aileleriyle birlikte barışçıl bir ortamda geçirmiş olmasıydı” dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİNDE YENİ TEMASLAR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısıyla başlayan yeni çözüm süreci kapsamında iki parti daha önce de iki kez bir araya gelmişti. Bu süreçte ilk kez bayramlaşan MHP ve DEM Parti heyetleri, karşılıklı mesajlarla barışçıl bir yaklaşım sergiledi. Görüşmelerin yeni temaslara zemin hazırlayıp hazırlamayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.