CHP’nin 39. Olağan Kurultayı, Ankara Arena’da sabah saat 10.00’da başladı. Ancak gözlerin çevrildiği isimlerden biri olan eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kurultayın açılışına katılmadı.
DAVA SÜRECİ GÜNDEMDEYDİ
Parti içi bazı çevrelerde kurultay sürecine ilişkin açılan dava kapsamında “mutlak butlan” kararı çıkması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine dönebileceği iddiaları gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu, bu tartışmaların ardından partisine yönelik eleştiriler içeren bir video yayınlamıştı.
ÖZEL DAVET EDECEĞİNİ DUYURMUŞTU
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultaya davet edeceğini belirtmişti. Ancak Kılıçdaroğlu bu davete rağmen açılışta yer almadı.
İLK GÜNDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Kurultayın ilk gününde Özgür Özel, eski Genel Sekreter Önder Sav, Muharrem İnce ve Dilek İmamoğlu ile yan yana oturdu. Katılımcılar arasında partinin önceki dönemlerinde görev almış pek çok isim yer aldı.




