Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayşer Çalık Ortaokulu’nda silahlı saldırı meydana geldi. Okuldan silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir gün önce yaşanan ve 16 kişinin yaralandığı okul saldırısının ardından gerçekleşti.
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hayatını kaybedenlerin 1’inin öğretmen, 3’ünün ise öğrenci olduğu açıklandı. Saldırıda 4’ü ağır olmak üzere 20 kişinin yaralandığı ve hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.
SALDIRGAN 5. SINIFLARIN BULUNDUĞU SINIFLARI HEDEF ALDI
Vali Ünlüer, olayın detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada saldırganın sırt çantasında silahlarla okula geldiğini belirtti. Zanlının rastgele ateş açtığını ve özellikle 5. sınıf öğrencilerinin bulunduğu iki sınıfa girerek saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade etti.
Açıklamada saldırının hedef gözetmeksizin gerçekleştirildiği ve kısa sürede çok sayıda kişinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine neden olduğu bildirildi.
SALDIRGAN OLAY YERİNDE YAŞAMINA SON VERDİ
Saldırıyı gerçekleştiren kişinin olay sırasında yaşanan kargaşa esnasında silahla kendini öldürdüğü açıklandı. Zanlının 8. sınıf öğrencisi olduğu ve babasının eski bir emniyet mensubu olduğu bilgisi paylaşıldı.
Saldırganın okula 5 silah ve 7 şarjörle geldiği, kullanılan silahların babasına ait olduğunun değerlendirildiği ifade edildi.
3 BAKAN BÖLGEYE GİDİYOR
Silahlı saldırının ardından İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun bölgeye gitmek üzere yola çıktığı bildirildi. Olayın ardından güvenlik ve sağlık birimleri bölgede çalışmalarını sürdürdü.
GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında 3 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği açıklandı.
Yetkililer tarafından olay yerinde incelemelerin sürdüğü belirtilirken, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi amacıyla yayın yasağı kararı alındığı duyuruldu. Sürece ilişkin bilgilendirmelerin resmi makamlar tarafından yapılacağı ifade edildi.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Olayın ardından okul çevresinde ve kent genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Eğitim kurumlarında güvenlik tedbirlerinin gözden geçirildiği ve ilgili birimlerin koordinasyon halinde çalıştığı bildirildi.




