Üsküdar Devlet Hastanesi’nde görev yapan iki doktora yönelik yürütülen rüşvet soruşturması tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli doktorlar hakkında hapis cezası talep edildi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Cem Gülçin ile Gürkan Örskıran hakkında “rüşvet” suçundan ayrı ayrı 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.
HASTALARDAN USULSÜZ PARA TALEBİ
Soruşturma dosyasına göre, iki doktorun hastalardan ameliyat işlemleri için usulsüz şekilde para talep ettiği tespit edildi. Muayeneye gelen bazı hastalardan ek ücret istendiği ve bu durumun şikayetlere konu olduğu belirtildi.
Şikayetlerin ardından başlatılan incelemelerde, doktorların belirli ameliyatlar için hastalardan ödeme talep ettiği bilgisine ulaşıldı.
ŞİKAYETLER CİMER’E YAPILDI
Bazı hastaların talep edilen ücretleri kabul etmediği ve durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden şikayet ettiği öğrenildi. Hastane yönetiminin de konuyu emniyet birimlerine bildirdiği ifade edildi.
RÜŞVET MİKTARLARI TESPİT EDİLDİ
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şüpheli doktorların toplam 305 bin 485 lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.
Doktorlardan Gürkan Örskıran’ın hastalardan 20 bin ila 30 bin lira arasında, Cem Gülçin’in ise bin 200 ila bin 400 dolar arasında değişen miktarlarda rüşvet aldığı tespit edildi.
SUÇLAMALARI REDDETTİLER
Şüpheli doktorlardan Gürkan Örskıran savunmasında suçlamaları kabul etmediğini belirterek, ameliyatlarda dışarıdan temin edilen herhangi bir malzeme bulunmadığını ifade etti.
Cem Gülçin ise ifadesinde yaptığı eylemin etik olmadığını belirtti ve talep ettiği parayı maddi zorunluluktan değil kendi isteğiyle talep ettiğini söyledi.
İDDİANAME TAMAMLANDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, iki doktorun “rüşvet” suçunu işledikleri iddiasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Dosyanın ilgili mahkemeye gönderildiği bildirildi.





