Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, futbol şubesinde yeniden yapılanma sürecine gitti. Kulüpten yapılan açıklamada, sportif direktör Mario Branco ile yolların ayrıldığı belirtilirken, yeni futbol direktörünün Devin Özek olduğu duyuruldu.
KULÜPTEN RESMİ AÇIKLAMA
Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kulübümüz, Futbol A Takımı'nın daha etkin ve verimli bir yönetim yapısına kavuşturulması amacıyla bir reorganizasyon çalışmasını hayata geçirmiştir.
Bu kapsamda, Alman futbolunun yükselen değerlerinden biri olan ve Bayer 04 Leverkusen’in şampiyonluğa ulaştığı ve Avrupa futbolunda parladığı tarihi sezonunda önemli roller üstlenen Devin Özek, Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Direktörü olarak görevlendirilmiştir.
Yedi yılı aşkın süredir kulübümüz bünyesinde farklı departmanlara değer katan ve son iki sezondur Sportif Direktör Yardımcılığı görevini üstlenen Okan Özkan ise, Futbol Koordinatörü görevine getirilmiştir.
Her iki isim de Futbol Şubesi çatısı altında birlikte çalışacaktır.
Sayın Devin Özek’e, büyük Fenerbahçe ailesine hoş geldin diyor, kendisine ve yıllardır bu ailenin bir parçası olan Sayın Okan Özkan’a üstlendikleri bu yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.”
DEVİN ÖZEK KİMDİR?
Devin Özek, 1995 yılında Almanya’da doğdu. Annesi Alman, babası Türk olan Özek, genç yaşlarda futbol oynamaya başladı ancak 2016 yılında 21 yaşındayken futbolculuk kariyerini sonlandırdı.
Futbol sektörüne 2017 yılında, eski futbolcu Simon Rolfes’in sahibi olduğu Rolfes & Elsässer şirketinde scout ve kariyer yöneticisi olarak adım attı. 2021 yılında Bayer Leverkusen kulübünde görev almaya başladı. Önce scout olarak çalışan Özek, ardından kulübün futbol şubesinde uluslararası ilişkiler sorumluluğu görevini yürüttü.
2022 yazında, Bayer Leverkusen’in sportif direktörü Simon Rolfes’in yardımcısı olarak göreve getirildi. Alman kulübünün Avrupa’da dikkat çeken başarısında ve teknik direktör Xabi Alonso’nun göreve gelmesinde etkin rol üstlendiği iddia edildi. Ayrıca Grimaldo, Boniface ve Moussa Diaby transfer süreçlerinde de yer aldı.
Devin Özek, UEFA B lisansına sahip. Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerini akıcı şekilde konuşabiliyor.