Olay, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde öğle saatlerinde meydana geldi. Trendyol 1. Lig'de Boluspor ile oynayacakları maç için Bolu'ya giden Amedspor taraftarları ile Süper Lig'de Kasımpaşa karşılaşmasını izlemek üzere İstanbul'a giden Fenerbahçe taraftarları aynı dinlenme tesisinde mola verdi.

Kene tehlikesi büyüyor, Kayseri'de bir kadın öldü Kene tehlikesi büyüyor, Kayseri'de bir kadın öldü

İki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Taraftarlar, bıçak ve taşlarla birbirlerine saldırdı. Olay anında büyük panik yaşandı. Dinlenme tesisindeki vatandaşlar ve çalışanlar güvenlik amacıyla tesisten uzaklaştı.

JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇTI

Kavgayla ilgili ihbarın ardından olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma, tarafları ayırmak için havaya uyarı ateşi açtı. Kavganın kontrol altına alınmasının ardından sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti.

Kavgada yaralanan 3 Fenerbahçe taraftarı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin bıçak darbeleri nedeniyle göğüs bölgesinden yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Diğer iki yaralının durumunun ise hafif olduğu ifade edildi.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Fenerbahçe Kurumsal İletişim Direktörü Mustafa Sapmaz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sapmaz açıklamasında şunları belirtti:

"Ankara'dan Kasımpaşa maçı için yola çıkan, Bolu'da bir dinlenme tesisinde bıçaklanan taraftarlarımızın sağlık durumu: İkisi hafif 3 yaralı var. Bir taraftarımız hemen kalbinin altından bıçaklandığından hastanede kontrol altında tutuluyor. Diğer taraftarlarımız maç için yola çıktı."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından jandarma ekipleri kavgaya karışan taraftarları tespit etmek için çalışma başlattı. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.