Tayvan merkezli teknoloji şirketi Foxconn, Türkiye’de yeniden üretim faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor. Apple’ın en büyük üreticileri arasında yer alan şirketin, yerli teknoloji firması General Mobile ile yürüttüğü stratejik ortaklık kapsamında üretimini Vietnam’dan İstanbul Kağıthane’ye taşıyacağı bildirildi.
General Mobile Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkay Cihaner, Foxconn ile sürdürülen iş birliğinin yeni bir aşamaya geçtiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Vietnam’daki üretim faaliyetlerinin Türkiye’ye kaydırılmasının planlandığı belirtildi.
KAĞITHANE’DE 4,5 MİLYON ADET ÜRETİM KAPASİTESİ
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Kağıthane’de bulunan üretim tesisinin yıllık 4,5 milyon adet üretim kapasitesine sahip olduğu ifade edildi. Tesiste 5G teknolojisine sahip ürünler ile akıllı telefon üretiminin gerçekleştirileceği aktarıldı.
Foxconn ile General Mobile arasındaki ortaklığın yalnızca üretim süreçlerini kapsamadığı, aynı zamanda teknoloji ve bilgi transferi açısından da Türkiye’ye katkı sağlamasının hedeflendiği belirtildi.
AVRUPA PAZARINA TÜRKİYE’DEN ÜRETİM
General Mobile’ın Avrupa pazarına yönelik üretimin önemli bölümünü Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı açıklandı. Türkiye’nin coğrafi konumu sayesinde lojistik sürelerinin azaltılmasının hedeflendiği kaydedildi.
Üretimin Türkiye’ye taşınmasıyla birlikte Avrupa pazarına daha hızlı erişim sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.
ABD PAZARI İÇİN 5G TESTLERİ SÜRÜYOR
General Mobile’ın ABD pazarı için de çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Verizon ile yapılan iş birliği kapsamında 5G modemlerin saha testlerinin devam ettiği bildirildi.
Şirketin hedefleri arasında Avrupa ve ABD pazarına yönelik yüksek teknolojili ürün üretiminde Türkiye’yi bölgesel üretim merkezi haline getirmek yer alıyor.





