Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta gerçekleştirilen haziran ayı divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.
Süper Lig’de 25. şampiyonluklarını elde ettiklerini hatırlatan Özbek, kulüp olarak sezon boyunca pek çok engelle karşılaştıklarını söyledi.
“Zorlu bir sezonu geride bıraktık. Yaşadığımız en büyük zorluk, yapmak istediğimiz mücadeleyi sürekli saha dışına çekmeye çalışanlara karşıydı. Sezon boyunca akıl almaz yalanlarla, sinsi planlarla ve tuzaklarla karşı karşıya bırakıldık. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, sahada iyi oynayan, mücadele eden kazandı. Sonunda yine iyiler kazandı” dedi.
“5 YILDIZLI TAKIMIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Galatasaray’ın Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı takımı olduğunu vurgulayan Özbek, bu başarının camia için önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.
“Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı takımının yönetim kurulu olarak karşınızda bulunmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz” ifadesini kullanan başkan, emeği geçen tüm camia üyelerine teşekkür etti.
“HEDEFLERİMİZE BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ”
Konuşmasında taraftarlara ve kulüp üyelerine de özel bir yer ayıran Özbek, camianın oluşturduğu birlik ortamının başarıyı getirdiğini belirtti.
“Başka hiçbir kulüpte göremediğimiz değerleriyle bizi gerektiğinde eleştirdiniz, önerilerinizi sundunuz, yanımızda oldunuz. Taraftarlarımız, stadımızı rakiplerin hayranlıkla izlediği bir ortama dönüştürdü. Önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde her maçta birlikte mücadele edeceğiz. Hedeflerimize birlikte ulaşacağız. Buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.
“BU BAŞLANGIÇ, DURMAK YOK”
Gelecek sezon için planlarını da açıklayan Dursun Özbek, başarıların yeterli olmadığını vurguladı.
“Şampiyon olduk diye durmak yok. Şimdi daha çok çalışacağız. Büyük hayallerimiz var ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürecek güce sahibiz. Galatasaray’ı çocuklarımıza gururla bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Özbek, hem futbol hem de diğer branşlarda kalıcı başarılar hedeflediklerini söyledi.
“Kurucumuz Ali Sami Yen’in koyduğu hedef doğrultusunda, Türk olmayan takımları yenmek, tüm branşlarda madalyalar kazanmak ve projeleri tamamlamak için gecemizi gündüzümüze katacağız. İnanıyoruz, başaracağız” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda, Galatasaray’ın 2023-2024 sezonunda kazandığı Trendyol Süper Lig kupası ve Ziraat Türkiye Kupası, divan kurulu üyeleriyle buluşturularak sergilendi.





