Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan tebliğlerde, yerli üretici firmaların başvurusu üzerine başlatılan ön inceleme sonucunda, Çin menşeli bazı ürünlerin ithalatında damping yapıldığına dair yeterli bilgi, belge ve delil bulunduğu ifade edildi.

Bahçeli'den Özel'e "sokak" tepkisi
Bahçeli'den Özel'e "sokak" tepkisi
İçeriği Görüntüle

SORUŞTURMA KONUSU ÜRÜNLER

Soruşturma kapsamına alınan ürünler şu şekilde sıralandı:

Güneş panelleri için bağlantı kutuları

Sodyum glukonat

Fotovoltaik panellerde kullanılan alüminyum çerçeveler

Bu ürünlerin ithalatında damping uygulandığı ve yerli üretim dalının ekonomik göstergelerinde maddi zarara yol açtığı gerekçesiyle süreç başlatıldı.

İTHALATTA HAKSIZ REKABET DEĞERLENDİRME KURULU KARARI

Yapılan ön incelemeler neticesinde, damping soruşturması açılabilmesi için gerekli şartların oluştuğu belirlendi.

Bu kapsamda, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu kararıyla Çin menşeli ürünler hakkında damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Soruşturma süreci, ilgili tarafların savunmalarının alınması ve piyasa koşullarının ayrıntılı olarak analiz edilmesiyle devam edecek.