Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet, haksız menfaat temin etme ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Manavgat Belediyesi’ne yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belediye binasında arama gerçekleştirdi.
Soruşturma kapsamında Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Niyazi Nefi Kara ve belediye yönetiminde görevli bazı isimler hakkında gözaltı kararı verildi. Belediye binasında yapılan aramalar sırasında, çevik kuvvet ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Olayın duyulmasının ardından bazı partililer belediye binası önünde toplanmaya başladı.
CHP İL BAŞKANI: “GÖZALTINA ALINDIĞINI ÖĞRENDİK”
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, gelişmeleri takip ettiklerini ve Niyazi Nefi Kara’nın gözaltına alındığını belirtti. Kamacı yaptığı açıklamada, “Manavgat’a gideceğiz. Sorgulamanın nerede olacağı konusunda bilgi sahibi değiliz. Gözaltı sayısına ilişkin de net bilgi yok. Kimisi 30 kişi diyor, kimisi 35 kişi diyor. Resmi kanallardan bilgi gelmediği için arıyoruz, ama bilgi verilmiyor” dedi.
CHP MİLLETVEKİLİ KAYA: “NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERİNİ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Soruşturma sonrası CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, belediye binasına giderek partililerle bir araya geldi. Kaya burada yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanında Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine bu tarz haksız operasyon yapılıyor. Belediye başkanlarımız ve yöneticilerimiz rencide ediliyor. Avukatlarımızla süreci takip edeceğiz. Nereye götürüldüklerini bulmaya çalışıyoruz. Manavgat halkının iradesi söz konusu, iradeye sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
NİYAZİ NEFİ KARA KİMDİR?
Dr. Niyazi Nefi Kara, 20 Ağustos 1969 tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesi Hatipler köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manavgat’ta tamamlayan Kara, lise eğitimini Antalya Lisesi'nde tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin ve sinir cerrahisi uzmanlık eğitimini aldı.
2015 yılında yapılan genel seçimlerde CHP Antalya 1. sıra milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Aynı yıl Kasım ayında yapılan seçimlerde de yeniden milletvekili seçildi.
2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Manavgat Belediye Başkan Adayı olan Kara, Süleyman Okudan’a 5.629 oy fark atarak belediye başkanı seçildi. Hacer Ceyhan Kara ile evli olan Niyazi Nefi Kara’nın İpek ve Ali Çağın adında iki çocuğu bulunuyor.