Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararının ardından başlayan yönetim tartışmaları sürerken, parti içindeki grup yönetimi krizi yeni açıklamalarla derinleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine gönderdiği resmi yazıda, kendi talimatı olmadan TBMM CHP Grup Genel Kurulu toplantısının yapılmayacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu’nun yazısının ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise grup başkanlığından istifa etmeyi düşünmediğini açıkladı. Özel, grup başkanlığı seçimini tedbir amacıyla yenilediklerini belirterek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmaması nedeniyle grup başkanı olamayacağını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN MİLLETVEKİLLERİNE TALİMAT

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP milletvekillerine gönderdiği yazıda, TBMM CHP Grup Genel Kurulu toplantısının tarihine ilişkin belirsizlik bulunduğu belirtildi. Yazıda, toplantı tarihinin henüz belirlenmediği ifade edilerek, gerekli bilgilendirme yapılmadan grup toplantısının gerçekleştirilmeyeceği kaydedildi.

Milletvekillerine gönderilen yazıda, “TBMM CHP Grup Genel Kurul toplantı tarihi henüz tarafımdan belirlenmemiştir. Toplantı tarihi belirlenir belirlenmez gerekli bilgilendirmeler tarafınıza yapılacaktır. Bu konularda gerekli bilgilendirmeler talimatım gereği yapılmadığı sürece TBMM CHP Grup Genel Kurulu yapılmayacaktır” ifadeleri yer aldı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YANIT

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından konuşan Özgür Özel, grup başkanlığından ayrılma niyetinin bulunmadığını söyledi. Özel, “Grup başkanlığından istifa etmek gibi bir niyetim yok. Bana bir şey olursa yerime yenisini seçerler” ifadelerini kullandı.

Özel ayrıca, CHP Grup Başkanlığı seçiminin tedbiren yenilendiğini belirterek, “Kemal bey milletvekili olmadığı için grup başkanı olması mümkün değil. Butlan kararı mazbatamı elimden almıyor. Genel başkan ile grup başkanı arasında hiyerarşi tartışması olamaz. Bir tanesi partiyi, bir tanesi grubu yönetiyor” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu 7 ismi daha görevden aldı
Kılıçdaroğlu 7 ismi daha görevden aldı
İçeriği Görüntüle

TBMM BAŞKANLIĞI’NA İTİRAZ BAŞVURUSU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce de Özgür Özel’in CHP Grup Başkanı seçildiği toplantının geçersiz olduğunu savunarak TBMM Başkanlığı’na başvuruda bulunduğu öğrenildi. Başvuruda, Özel’in “Grup Başkanı” unvanını kullanamayacağı ileri sürüldü.

Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun Meclis grubunda yeni bir yapılanmaya gitmek istediği yönündeki değerlendirmeler gündemdeki yerini koruyor.

“GRUP TOPLANTILARINI BEN YAPACAĞIM” AÇIKLAMASI

Özgür Özel, daha önce yaptığı açıklamada ise CHP’de grup toplantılarını kendisinin yöneteceğini ifade etmişti. Özel, “Ben partinin seçilmiş Genel Başkanıyım. Salı günleri yaptığımız grup toplantılarına da grup başkanı başkanlık eder. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da grup toplantısına çıkmasını beklemiyorum. Grup toplantılarını elbette ben yapacağım” demişti.

PARTİ İÇİNDE GERİLİM SÜRÜYOR

CHP’de son günlerde yaşanan gelişmeler parti içindeki görüş ayrılıklarını daha görünür hale getirdi. TBMM’de ayrı bayramlaşma heyetlerinin oluşturulması, milletvekilleri arasında WhatsApp grubunda yaşanan tartışmalar ve karşılıklı suçlamalar parti içindeki gerilimi artırdı.

Genel Merkez önüne bırakılan lüks araçlarla başlayan tartışmaların milletvekilleri arasında sert polemiklere dönüştüğü ve partiye ait WhatsApp grubunun yorumlara kapatıldığı belirtildi.

PM VE YDK TOPLANTILARI ERTELENDİ

Kılıçdaroğlu’nun bayram sonrası toplaması beklenen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu toplantılarının da ertelendiği bildirildi. Parti yönetimi, erteleme gerekçesi olarak mahkeme kararıyla göreve dönen üyelere ilişkin resmi tebligat sürecinin tamamlanmamasını gösterdi.

CHP kulislerinde gözler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oluşturacağı yeni Merkez Yönetim Kurulu’na çevrilmiş durumda. Parti içinde yeni dönemde yönetim kadrosunda değişiklikler yapılabileceği konuşuluyor.