CHP’de “mutlak butlan” kararının ardından gerçekleştirilen TBMM Kapalı Grup Toplantısı’nda Özgür Özel yeniden CHP Grup Başkanı seçildi. Ancak seçim sonuçları, CHP Meclis Grubu’ndaki tabloyu da ortaya koydu.
CHP Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre toplantıya katılan 96 milletvekilinden 95’i Özgür Özel’e oy verdi. Bir oy ise geçersiz sayıldı.
CHP’nin TBMM’de toplam 138 milletvekili bulunurken, toplantıya 42 milletvekili katılmadı. Katılmayan milletvekillerinden 15’inin Özgür Özel’e destek mesajı ilettiği belirtildi.
Böylece CHP’de 28 milletvekilinin Özgür Özel’e doğrudan destek vermediği ya da oylamaya katılmadığı tablo ortaya çıktı.
ÖZGÜR ÖZEL: AYRIŞMA BEKLENENİN DIŞINDA DEĞİL
CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan Özgür Özel, “110 arkadaşımızın desteği ile yeniden grup başkanı seçildim. Bilinen ayrışmanın dışında bir ayrışma olmadığı görüldü” dedi.
Özel, grup başkanlığı seçiminin hukuki zorunluluk nedeniyle yapıldığını belirterek “Mutlak butlan kararı çeşitli birimlere gönderildi. Bu kararın Meclis’e de gönderilmesi ihtimali üzerine ilk kapalı grup toplantısında hukuki gerekliliği gündeme getirdim” ifadelerini kullandı.
“KURULTAYI EN KISA SÜREDE YAPMALIYIZ”
Özgür Özel, CHP’nin en kısa sürede kurultaya gitmesi gerektiğini söyledi.
Özel, “Partiyi 40 gün içinde ya da bayramdan sonraki ilk mesaiyi takip eden 40 gün içinde nasıl yapacaksak kurultaya götürürüz ve artık bu kabus biter” diye konuştu.
Kurultayın gecikmeden yapılması gerektiğini ifade eden Özel, “En uygun zaman en kısa zamandır” dedi.
“HAFTALIK GRUP TOPLANTILARINI BEN YAPACAĞIM”
Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı görevine mahkeme kararıyla dönen Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında konuşma yapmasını ya da kürsünün kendisine bırakılmasını beklemediğini söyleyen Özel, “Haftalık grup toplantılarımızı elbette ben yapacağım” ifadelerini kullandı.
Özel ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun kurultay yapılması yönündeki yaklaşımını olumlu karşıladıklarını belirtti.
CHP’DE “MUTLAK BUTLAN” SÜRECİ
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38’inci Olağan Kurultayı’nın iptaline karar vermişti.
Kararla birlikte Özgür Özel ve yönetimi tedbiren görevden uzaklaştırılmış, Kemal Kılıçdaroğlu ve önceki yönetimin görevi devralmasına hükmedilmişti.
Siyasi ve hukuki süreç devam ederken CHP’de kurultay tartışmaları da sürüyor.





