Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti’ye katıldı. Köksal’ın parti rozeti, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda takıldı.

Köksal ile birlikte Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, İhsaniye Belediye Başkanı Emine Gökçe, İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılıçarslan ve 7 belediye meclis üyesi de AK Parti’ye geçti.

ERDOĞAN’DAN “HOŞ GELDİNİZ” MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti’ye katılan isimlere “Hoş geldiniz” diyerek, Afyonkarahisar’ın gelişimi için birlikte çalışacaklarını ifade etti.

"Ahbap dışında hiçbir kuruma yardım yok" demişti, Oğuzhan Uğur gözaltında
"Ahbap dışında hiçbir kuruma yardım yok" demişti, Oğuzhan Uğur gözaltında
İçeriği Görüntüle

Erdoğan konuşmasında, CHP yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Şirazesini yitiren CHP'nin kirli siyaseti bizi yolumuzdan alıkoyamaz” dedi.

Siyasette nezaket ve centilmenlik çağrısında bulunan Erdoğan, yeni katılan isimlerle dayanışma içinde çalışacaklarını belirtti.

BURCU KÖKSAL: “AYNI YOLDA YÜRÜYECEĞİM”

Rozet töreninin ardından kürsüye gelen Burcu Köksal da kısa bir konuşma yaptı.

Köksal, “Ailenin kutsallığına inananlarla, toplumun değer yargılarına saygı duyanlarla aynı yolda yürüyeceğim” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar’a hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Köksal, kararın kente ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

CHP BELEDİYE MECLİSİNDE ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

Burcu Köksal ile birlikte 7 belediye meclis üyesinin de AK Parti’ye geçmesiyle birlikte CHP’nin belediye meclisindeki çoğunluğunu kaybettiği belirtildi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana CHP’den ayrılarak AK Parti’ye geçen belediye başkanı sayısının 16’ya yükseldiği ifade edildi.

CHP İLE YAŞANAN SÜREÇ GÜNDEM OLDU

Parti değişikliği süreci CHP içerisinde de tartışmalara neden oldu.

CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Burcu Köksal’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in telefonlarına yanıt vermediğini söyledi.

Burcu Köksal ise daha önce yaptığı açıklamada, CHP’de siyaset yapma imkânının kalmadığını ifade etmişti.

Köksal ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık 45 dakika görüştüğünü belirterek, önceliğinin Afyonkarahisar’a hizmet olduğunu söylemişti.