Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gençlerle buluştu. Programda gençlere hitap eden Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde gençlerin önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesine vurgu yaparak, “İstiklalinizi elde etmeden istikbale yürüyemezsiniz. Bin yıllık vatanımızı canımız pahasına savunduk. Bu savunma hattının en somut unsuru gençlerdir” dedi.
19 Mayıs 1919’da başlayan sürecin Cumhuriyet’in ilanıyla sonuçlandığını belirten Erdoğan, Türk milletinin bağımsızlığına yönelik tehditlere karşı kararlılığını sürdürdüğünü söyledi.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE” MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Terörsüz Türkiye” sürecine de değindi.
Türkiye’nin uzun yıllardır mücadele ettiği terör sorununu sona erdirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Erdoğan, “Ülkemizi yarım asırlık beladan kurtarmaya çalışıyoruz. Sizlere refahın ve kardeşliğin olduğu bir ülke teslim etmeye çalışıyoruz. En büyük amacımız, bizim yaşadığımız zorlukları sizin yaşamamanızdır” diye konuştu.
Gençlere yönelik yatırımların devam edeceğini belirten Erdoğan, eğitimden spora kadar birçok alanda gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.
SOSYAL MEDYA VE SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR GÜNDEMDEYDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda gençlerin karşı karşıya kaldığı sosyal sorunlara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.
Şiddet, alkol ve uyuşturucu kullanımına karşı uyarılarda bulunan Erdoğan, gençlerin bu tür olumsuzluklardan uzak tutulmasının önemine dikkat çekti.
Erdoğan, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sosyal medya şu anda gençliğin en büyük sorunu. Gençliğimizi bunlara kaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.
GENÇLERİN SORULARINI YANITLADI
Programın devamında gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor yaptığına ilişkin açıklamalarda da bulundu.
Haftada üç gün basketbol oynadığını söyleyen Erdoğan, sabah saatlerinde basketbol oynadığını ve 68 sayı attığını ifade etti.
Gençlerle sohbet eden Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutladı.





