Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen gazeteci Nuray Başaran, CHP Kurultayı sürecinde Kılıçdaroğlu’nun odasındaki tek gazeteci olarak yer almıştı. Başaran, TGRT ekranlarında katıldığı bir yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“EVİM KUNDAKLANDI, KAMERALAR SÖKÜLDÜ”
Başaran, son dönemde yaşadığı olaylarla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Özgür Özel iki aydır meydanlarda isim vermeden benim haberim hakkında konuşuyor. Yargıya intikal etmiş bir konunun sonucunu beklemek yerine beni hedef gösteriyor. Benim evim kundaklandı. Evim yandı, site kameraları söküldü. Olaydan 10 gün önce yaşandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü inceleme yapıyor.”
Başaran, CHP Kurultayı sürecinde davayı takip eden tek gazeteci olduğunu vurguladı.
“BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU ÖZGÜR ÖZEL’DİR”
Gazeteci Başaran, 19 Mayıs’ta memleketi İzmirde görüntüsünün yayınlandığını belirterek, bunun bir hedef gösterme olduğunu öne sürdü. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ben korkmuyorum. En fazla basın şehidi olurum. Bu da benim için şerefli bir miras olur. Ama bu saatten sonra başıma bir şey gelirse sorumlusu sizsiniz Sayın Özgür Özel.”
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”
Başaran, CHP içinden bazı kişilerin kendisini uyardığını ve saldırı planlarıyla ilgili kulis bilgileri aldığını da dile getirdi. Konuyla ilgili hukuki süreç başlattığını belirterek şu sözleri kaydetti:
“Beni hedef gösterenlere karşı suç duyurusunda bulunuyorum. Hukuka ve devletime güveniyorum. Hodri meydan.”
CHP VE ÖZGÜR ÖZEL CEPHESİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Nuray Başaran’ın açıklamaları sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel veya parti yönetimi tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Gelişmelerin ardından olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.