Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 117 gün aradan sonra yeniden bir araya geldi. Görüşme, Bahçeli’nin Ankara’nın Çankaya ilçesindeki şahsi konutunda yapıldı. Saat 18.00’de başlayan buluşma yaklaşık 40 dakika sürdü.

BAHÇELİ KAPIDA KARŞILADI

Görüşme öncesi Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı konutunun kapısında karşıladı. Basın mensuplarına görüntü veren iki lider, daha sonra içeri geçerek baş başa görüşmeye başladı. Bahçeli’nin elindeki tespih dikkat çekti.

GÜNDEM: KÜRESEL, BÖLGESEL VE SİYASİ KONULAR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 18.00'de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret edeceklerdir. Ziyaret Sayın Devlet Bahçeli'nin Ankara'daki konutunda gerçekleşecektir.”

Fesih kararından sonra AK Parti'den ilk açıklama Fesih kararından sonra AK Parti'den ilk açıklama

Görüşmede küresel gelişmelerin yanı sıra iç siyasi gündem ve bölgesel meselelerin de ele alındığı belirtildi.

EN SON 9 OCAK'TA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

İki lider en son 9 Ocak 2025 tarihinde yine Bahçeli’nin konutunda bir araya gelmişti. O görüşme de yaklaşık 40 dakika sürmüş, basına kapalı gerçekleşmiş ve sonrasında resmi bir açıklama yapılmamıştı.

6 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleşen bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında yılın ikinci yüz yüze görüşmesi oldu. Görüşmeye dair kapsamlı bir açıklama yapılmadı.