Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun görevinden istifa etmesinin ardından, Ali Koç’un Fenerbahçe Başkanı olduğu dönemde MHK yönetimine ilişkin yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Koç’un o dönemde Gündoğdu’nun Türk futbolunun faydası için kendi rızasıyla görevinden ayrılması gerektiğini söylediği ve ayrılmaması durumunda yaşanacak sürece ilişkin sert ifadeler kullandığı hatırlatıldı.
Gündoğdu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Hakemler Dosyası” soruşturması kapsamında 29 Eylül’de gözaltına alınan isimler arasında yer almıştı. Üç günlük gözaltı sürecinin ardından adliyeye sevk edilen Gündoğdu tutuklanırken, yaşanan gelişmeler sonrasında 3 Ekim 2026 itibarıyla MHK Başkanlığı görevinden istifa etmişti.
ALİ KOÇ “KENDİ RIZASIYLA AYRILMASI GEREKİYOR” DEMİŞTİ
Ali Koç, Fenerbahçe Başkanı olduğu dönemde MHK Başkanı’nın görevine ilişkin yaptığı açıklamada ayrılık çağrısında bulunmuştu. Koç, Türk futbolunun geleceğini işaret ederek MHK Başkanı’nın kendi isteğiyle görevinden ayrılması gerektiğini dile getirmişti.
Koç, söz konusu açıklamasında, “Mevcut MHK Başkanı'nın, Türk futbolunun bekası ve faydası için aklıselim bir şekilde kendi rızasıyla ayrılması gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.
“AYRILMADIĞI TAKDİRDE SONU KÖTÜ OLACAK”
Ali Koç, açıklamasının devamında MHK Başkanı’nın görevinden ayrılmaması halinde yaşanacaklara ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Koç’un açıklamasında kullandığı sözler, Ferhat Gündoğdu’nun istifasının ardından yeniden gündeme taşındı.
Koç, “Ayrılmadığı takdirde, öyle ya da böyle sonu olacak ama sonu kötü olacak” demişti. Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanmasının ardından MHK Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle Koç’un geçmişte yaptığı açıklama yeniden gündem oldu.
FERHAT GÜNDOĞDU 29 EYLÜL’DE GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Hakemler Dosyası” soruşturması kapsamında 29 Eylül’de operasyon düzenlenmiş ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 7 isim gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimlerle ilgili işlemler üç gün boyunca devam etmişti.
Gözaltı sürecinin tamamlanmasının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Yürütülen işlemler sonucunda Ferhat Gündoğdu’nun yanı sıra Emre Kosif, Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım ve Alican Sağlar hakkında tutuklama kararı verildi.
5 İSİM TUTUKLANDI, 2 İSİM HAKKINDA ADLİ KONTROL KARARI VERİLDİ
Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen yedi isimden beşi tutuklandı. Ferhat Gündoğdu, Emre Kosif, Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım ve Alican Sağlar tutuklanan isimler oldu.
Ahmet Şahin ve Sebahattin Şahin hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. İki isim hakkında adli kontrolün yanı sıra yurt dışına çıkış yasağı kararı da verildi.
FERHAT GÜNDOĞDU MHK BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ
Tutuklama kararının ardından Ferhat Gündoğdu’nun MHK Başkanlığı görevindeki durumu da netleşti. Gündoğdu, 3 Ekim 2026 tarihi itibarıyla Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etti.
Gündoğdu’nun istifa dilekçesi avukatları aracılığıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na iletildi. İstifanın ardından Ali Koç’un Fenerbahçe Başkanı olduğu dönemde yaptığı “kendi rızasıyla ayrılması gerekiyor” ve “sonu kötü olacak” şeklindeki açıklamaları yeniden gündeme geldi.
Ali Koc cıkmış bir sene önce Secimden bir kac gün önce Bugün Olacak Her Şeyi ortaya dökmüş O Gün Bunu Sulandıranlar O Gün Bunla Dalga Gecenler Yapı vardı biz dedik diyorlar Senelerdir de Şampiyon yapılıp Mağduru oynadılar böyle Ali Koc gibi kimse Konuşmadı Ve Ali Koc gibi bu işin peşine kimse düşmedi Bugün Kimse Boşuna Sahiplenmesin Ali Koc'a Teşekkür etmek bu kadar zor olmamalı https://t.co/TC7ofkY4yB
— Speedy_Carloss (@Speedy_Carloss_) October 3, 2026




