CHP’li Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 17 Mayıs'ta gerçekleştirilen TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Trabzon’un turizm potansiyelini yeterince değerlendiremediğini belirten Kaya, eğlence alanlarının eksikliğine dikkat çekti.
“Trabzon’da içki içme alanımız yok, bu konuda cesur olamıyoruz” diyen Ahmet Kaya, kentte içki içmek isteyen turistlerin bu imkanı bulamadığı için alternatif olarak Batum’a yöneldiklerini ifade etti.
“TURİZM BİR BÜTÜNDÜR” VURGUSU
Toplantıda konuşan Kaya, turizmin yalnızca doğa ve tarihi güzelliklerle sınırlı olmadığını belirterek, eğlence alanlarının da bu bütünün bir parçası olduğunu söyledi.
“Bu konuda cesur adımlar atmak zorundayız. Yoksa turizmden hak ettiğimiz payı alamayız” ifadelerini kullanan Ahmet Kaya, turizm gelirlerinin artırılması için bu tür alanların oluşturulmasının önemli olduğunu dile getirdi.
SOSYAL MEDYADA TEPKİLER YÜKSELDİ
Toplantıya ait görüntülerin sosyal medyada yeniden gündem olmasının ardından Ahmet Kaya, çok sayıda eleştiriyle karşılaştı. Bazı kullanıcılar, böyle bir adımın Trabzon’un sosyal yapısına zarar vereceğini savundu.
Eleştirilerde, bu tür düzenlemelerin kentin kültürel dokusunu değiştirebileceği ve toplumsal güvenliği olumsuz etkileyebileceği yönünde görüşler paylaşıldı. Belediye tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.