Finlandiya'nın başkenti Helsinki’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları gayri resmi toplantısına katılan, Türkiye’nin hem sondaj, hem de savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’den çekilmesini isteyen Rumların Savunma Bakanı Savvas Angelidis, AB donanmasının koordinasyonuna ilişkin görüşmenin hazırlık aşamasında olduğunu ve AB’nin belirli bölgelerinin istikrarı ve güvenliğinin geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi.
YUNANİSTAN DESTEKLİYOR
Haber7'de yer alan habere göre, konuya ilişki ön hazırlığın konseyin komiteleri düzeyinde başladığını ifade eden Angelidis, doğalgaz yataklarının geliştirilmesinin amacının, Avrupa’ya yönelik alternatif bir kaynağın yaratılması olduğunu kaydetti. Rum Bakan, "Bu nedenden dolayı AB konudan doğrudan etkileniyor" dedi.
Rum Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’ın bu görüşünün Yunanistan tarafından da desteklendiğini, Doğu Akdeniz’in güvenliği konusunun Fransa tarafından da dile getirildiğini yazdı.